Київ, Святошинська, 34, оф.303
Каталог товарів

Підготовка до монтування плит перекриття

Категорії

Поговоримо про те, які роботи потрібно виконати перед монтажем плит перекриття. Дуже часто буває так, що коли підходить час до монтажу плит перекриття, і машина з плитами вже на об'єкті, будівельники і господарі починають бігати з кутка в куток і не знають з чого почати роботу, а в цей час кранівник або маніпуляторщик починають нараховувати додаткові гроші за простій. Так от, щоб цього не сталося, розберемося які роботи потрібно провести перед монтажем плит ще до того, як вони приїдуть до вас на об'єкт.

Уявімо, що у вас вже є готова основа стін для монтажу плит. У першу чергу необхідно їх очистити від сміття, води та інших чужорідних

 

предметів. Зимою на стінах з червоної цегли можливе утворення шару льоду, тоді вам необхідно обстукати лід молотком, можна прискорити процес і насипати на стіни сіль, але будьте готові до того, що стіни можуть її ввібрати і тоді вам не минути білих плям. Так само простежте, що б на робочій поверхні не було застиглих шматків бетону: а якщо вони є - то їх теж потрібно ретельно збити, щоб плити лягали максимально рівно.

За технологією, правильно монтувати плити на арматуру діаметром 8мм, а краще 10 мм. Тобто уздовж стіни (поперек плити) кладеться арматура на відстані 4-5см від краю, на який лягає плита. Робиться це для того, щоб прибрати перепади в стіні, і поверхня плит вийшла в ідеальну площину. Зрозуміло, що плити лягають на рідкий пластичний розчин, який може піддатися різній усадці під різними суміжними плитами, а для того щоб це не сталося якраз і укладається арматура, нижче якої плита опуститися не зможе. Також можна монтувати панелі на дерев'яну рейку. Технологія укладання рейки така ж сама як і арматури. У випадку з арматурою дуже важливо на неї не наступити, так як можна елементарно полетіти з даху, адже арматура кругла.

Потім вам потрібно приготувати пару відер або ємностей з розчином необхідної вам марки, щоб прискорити процес монтажу, навіть якщо під час монтажу у вас будуть працювати люди, які безпосередньо будуть робити і носити розчин, заздалегідь приготована кількість прискорить хід роботи.

Забігаючи трохи наперед, потрібно сказати наступне: важливо спланувати розстановку плит. Це означає наступне: ті плити, які будуть монтуватися в першу чергу - повинні опинитися зверху тих плит, які будуть монтуватися в кінці. Якщо є можливість спланувати завантаження машини на заводі в потрібній послідовності - обов'язково це зробіть.

Розкладіть на всіх стінах арматуру або дерев'яні бруски (див. рис.1 і рис.2.), на які буде проводитися монтаж, переміряйте заздалегідь точно всі відстані, щоб потім не помилитися. Адже може вийти так, що під рукою не виявиться проекту або ви забудете, яку плиту куди укласти. А так як плити бувають шириною 1,0м, 1,2м і 1,5м, то згодом до змонтованого ряду на край стіни цілком може "набігти" від 0,3 до 0,5м. А це демонтаж, перестановки, новий монтаж - одним слово Ваш час і гроші. При виборі плит краще взяти трохи менше ніж більше, тому як набагато легше залити невелику ділянку монолітом, ніж придумувати, куди і як прилаштувати плиту. Ось загалом і всі основні моменти, про які варто не забувати перед монтажем плит перекриття.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*