Київ, Святошинська, 34, оф.303
Каталог товарів

Розрахунок гаража з шлакоблоків

Категорії

В даний час складно уявити життя без автомобіля. Отже, побудували будинок - прийшов час гаража. З іншого боку, часто будівництву котеджу передує будівництво гаража, який на перших порах використовується як склад, побутівка і т.д.

Визначаємо розмір майбутнього гаража.
Тут можна сказати «чим більше - тим краще». Правда і дуже великий гараж також не несе великої цінності. Виходячи з цього, в даному прикладі приймемо розмір гаража для одного автомобіля рівним 4 * 6 * 2.5м (цього буде достатньо для розміщення всередині позашляховика типу Toyota Land Cruiser або Mercedes-Benz GL, і більш ніж достатньо для паркування легкового седана).

Гараж із шлакоблоків

Розраховуємо потрібну кількість шлакоблоків.
Стандартний шлакоблок має розміри 390 * 190 * 190 мм. Для розрахунку приймемо ширину стіни 190мм, тобто півлшлакоблоку.
В одному квадратному метрі стіни шириною 190мм укладається 13 шлакоблоків стандартного розміру. Для підрахунку кількості блоків, необхідних для всього гаража, нам буде потрібно обчислити площу всіх зовнішніх стін.
Отже, периметр гаража дорівнює 20м. Висота стін до перекриття дорівнює 2.5м.  Площа стін буде дорівнювати 20 * 2,5 = 50 кв.м.
З отриманої площі потрібно відняти площу воріт. Гаражні ворота можуть бути як стандартні розпашні, так і ролетні. Для нашого прикладу «бюджетного гаража» виберемо ворота розміром 3000 * 2300 мм, площа яких дорівнює 6,9 кв.м.
Відповідно, розрахункова площа дорівнює 43 кв.м.
Перемножаючи кількість штук шлакоблоків в квадратному метрі на отриману площа, отримуємо необхідну кількість шлакоблоків: 43 * 13 = 559 шт.

Даний приклад розрахунку необхідної кількості шлакоблоків був написаний автором сайту виходячи з геометричних підрахунків, і є ознайомчим. Більш точний розрахунок робиться виходячи з індивідуальних розмірів кожного конкретного випадку.

( 2 )
Коментарі
boris
04.07.2020, 11:37
Здравствуйте. Расчёт доступен для понимания. Успехов!
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*