Київ, Святошинська, 34, оф.303
Каталог товарів

Укладання тротуарної плитки своїми руками

Категорії

Головним і основним фактором при укладанні тротуарної плитки є підготовка основи. Як правило, в основу закладається щебнево-піщана подушка. У більш складних випадках використовується монолітна бетонна основа. Грамотно спланований «фундамент» для укладання тротуарної плитки повинен мати ухили для водостоку, які можуть бути як поздовжніми, так і поперечними, і становити не менш 5%, тобто на кожний метр довжини не менш 5 см висоти.

 При існуючому асортименті форм, розмірів і кольорів тротуарної плитки ФЕМ АВЕНЮ (фігурних елементів мостіння) поле для дій дизайнерської думки практично безмежне.

Укладання бруківки можна розділити на наступні етапи:

    1. Планування
    2. Розмітка
    3. Вибірка ґрунту
    4. Підготовка основи (фундаменту)
    5. Укладання гарцовки (цементно-піщаної суміші)
    6. Укладання фігурних елементів мощення
    7. Заповнення швів

1. Планування. Створіть креслення (малюнок) майбутнього покриття. Виберіть потрібні види ФЕМ з існуючого асортименту. На цьому етапі Ви можете створювати різну мозаїку кольору. Визначите потрібну кількість ФЕМ, потрібну кількість матеріалів для основи  (пісок, щебінь, цемент або гарцовка).
Розрахунки потрібної кількості матеріалів потрібно робити виходячи з наступного:
 1. Товщина шару щебня вибирається рівною 10-15 см;
 2. Товщина шару піску вибирається рівною 40-45 мм;
 3. Товщина шару гарцовки береться рівною 30-40 мм.
Створіть план-креслення майбутньої ділянки для укладання тротуарної плитки, нанесіть на нього розміри. Виходячи із цього, підрахуйте потрібну кількість тротуарної плитки, а також потрібний об’єм матеріалів для основи  (щебінь або гравій, пісок, цемент).

2. Розмітка. Межі майбутнього майданчика укладання бруківки розмічаються кілочками й натяжкою шнура.

3. Вибірка ґрунту. Потрібно вибрати таку кількість ґрунту, щоб після укладання плитки її поверхня перебувала на необхідному рівні.

4. Підготовка основи. Для підготовки основи використовується щебінь середньої фракції, а саме 20-40 мм. Шар щебню, як було зазначено вище, робиться товщиною 10-15 см. Після укладання щебінь потрібно ретельно втрамбувати. Пісок засипається шаром 40-45 мм і ретельно утрамбовується (можна використовувати спеціальні віброусадочні машини). По завершенню даних робіт поверхня повинна бути щільною, плоскою й рівною, можливі ямки засипаються піском і додатково ущільнюються.

5. Укладання гарцовки. На існуючу основу укладається гарцовка (цементно-пісчана суміш) шаром товщиною 30-40 мм, після чого вирівнюється й також утрамбовується.

6. Укладання фігурних елементів мощення.
Викласти перший ряд по шнуру. Якщо плитка не лягає рівно, кельмою підкласти потрібну кількість піску, підкоригувати положення за допомогою гумового молотка-киянки. Коли покладена плитка не зміщується й перебуває на своєму «проектному» місці, її слід злегка підбити гумовим молотком. Рекомендується між плитками залишати відстань 1-2мм, для цих цілей підійдуть пластикові хрестики для плитки. Горизонтальне положення наступних плиток контролюється за допомогою рівня.

7. Заповнення швів.Шви між покладеними плитками заповнюються чистим піском нормальної вологості. Робиться це за допомогою твердої щітки. Посипати шви тирсою не потрібно

Не рекомендується робити укладання тротуарної плитки ФЕМ у дощову погоду

Плитка, покладена даним способом, придатна до експлуатації відразу по завершенню укладальних робіт. Можливі недоліки можна усунути протягом наступних декількох днів.

Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*